Imaginează-ți că muncești 2 sau 3 ani și reușești să strângi 20 sau 30 de mii de euro. Apoi îi pierzi făcând o investiție proastă sau din oricare alt motiv. Cât de mare poate fi regretul pentru timpul pierdut?

Dacă aș fi rămas în Germania și aș fin continuat în același ritm în care strânsesem bani până în momentul plecării, astăzi aș fi avut cel puțin 25.000 de euro sau propria firmă de transporturi. Dar la ce folos toate astea dacă eu le-aș fi obținut doar prin sacrificii și trăind o viață nefericită?

M-am întors în România pentru a-mi urma vocația. În timpul ăsta, în care aș fi fost probabil mai bogat cu 10.000 de euro, dacă aș fi continuat cu același stil de viață, am câștigat cam așa:

  • 1 an în care am fost fericit și împlinit făcând ceea ce-mi place.
  • am evoluat și mi-am rezolvat probleme emoționale pe care nu le rezolvasem în 24 de ani de viață.
  • am creat meseria mea de vis. Am cea mai faină meserie de pe pământ. Mai tare decât cea de președinte al României, din punctul meu de vedere.
  • am cunoscut oameni extraordinari și m-am învârtit în cercuri de oameni care m-au ajutat să cresc.
  • am fondat propria mea comunitate pentru dezvoltare personală care e pe cale să bubuie.
  • am devenit pregătit să îi ajut și pe alții să își descopere menirea și să ajungă să facă ceea ce le place. Iar în felul ăsta lucrez la scopul meu.

Paralela pe care vreau să o fac e între bani și ce ai în suflet și în minte. Banii poți să îi pierzi într-o clipă, dar ce ai în suflet și felul în care ți-ai trăit viața nu poate să ți-l ia nimeni.

Când o să ajungi pe patul de moarte, ce crezi că o să te mulțumească mai tare, banii agonisiți sau starea din care ți-ai trăit viața?

Alegerea e întotdeauna la tine!