Atunci când nu ai iubire de sine, se activează în tine mecanismul de autodistrugere. Asta ducând inclusiv la sinucidere neasumată (accident).

Aproape 25 de ani de viață nu am știut ce înseamnă iubire de sine, nu reușeam să o simt. În interior, foarte adânc, consideram că sunt un nimic, un gunoi, ceva lipsit de valoare. Ceilalți erau în permanență mai importanți ca mine.

De cel puțin 3 ori am fost în punctul de a provoca accidente grave și cel puțin odată era să mor. Nu mă iubeam, nu aveam grijă de mine, iar lucrul ăsta mă îndrepta către autodistrugere. Cel mai grav a fost când am adormit la volan, pe autostradă, cu o viteză de peste 130 km/h. M-a trezit o rază de lumină foarte puternică ce s-a reflectat dintr-un indicator direct în ochii mei aproape închiși. M-am speriat teribil. Acela a fost și momentul în care am început să revin la realitate. Probabil și ultima oară în care am fost atât de aproape de moarte. Instinctul de supraviețuire a fost mai puternic și am rezistat.

Acum înțeleg perfect cum lipsa iubirii de sine te poate duce treptat la autodistrugere. Mai întâi nu ai grijă de tine, apoi te suprasoliciți, apoi îți urăști viața și în final iei decizia la nivel subconștient că vrei să o sfârșești. Religia te-a învățat că sinuciderea e un păcat la fel de mare precum crima; dar, cum subconștientul tău este genial, va păcăli asta provocând un accident (sinucidere neasumată).

Dacă te uiți în jur, nu este greu să-ți dai seama cine are iubire de sine și cine nu. Cei fără iubire de sine sunt cei care întotdeauna își vor neglija sănătatea și care nu vor avea grijă de ei. Sunt cei care pe timp de COVID nu îşi iau metode de protecţie deși cunosc riscurile destul de clar. De ce? Pentru că, în interior, ei se consideră neînsemnați și atunci pentru ce să se protejeze?

O persoană care se iubește pe sine nu va sta niciodată într-un cerc de oameni care nu o respectă. Nu va sta niciodată într-o relație toxică. Nu va accepta un loc de muncă unde nu se simte bine. O persoană care se iubește va căuta în permanență să se afle în siguranță, să se protejeze, să se pună pe primul loc. Va căuta în permanență să fie într-un mediu ce o împlinește și o face să se simtă bine. Va avea grijă de ea și, în sfârșit, va fi capabilă să îi iubească și pe alții.

Să te iubești pe tine NU înseamnă să fii egoistă, cu atât mai puțin narcisistă. Înseamnă pur și simplu să te apreciezi și să te bucuri de absolut tot ce ți-a dat Dumnezeu. Înseamnă să fii fericită! Și nu oricum, ci din interior.