Tot mai mulți oameni au capul plin de cursuri, de informații și cunoștințe. Dar foarte puțini sunt și cei care fac ceva cu acestea.

Atunci când în interiorul tău te consideri insuficient de bună, ai tendința de a crede că ai nevoie să înveți tot mai mult, până să fii pregătită să începi. Când de fapt, problema stă în blocarea potențialului. Îți blochezi potențialul cu convingeri pe care de cele mai multe ori nici nu îți dai seama că le ai.

“Eu nu sunt suficient de bună” este o convingere care vine la pachet și cu beneficii. Te scutește de responsabilitate, te poate motiva să înveți tot mai mult. Acesta sunt doua motive pentru care și eu am renunțat destul de greu la ea. Nu îmi dădeam seama de beneficiile din spate care mă făceau să o țin. Asta după ce deja o conștientizasem şi vedeam că mă sabotează!

Ce am făcut a fost să găsesc alte căi prin care să am acele beneficii, ori mi-am dat seama că nici nu aveam nevoie de ele.

Mi-am asumat că am niște cunoștințe, mi-am asumat că am un titlu. Ce să vezi, am început să excelez. Am început să îmi deblochez potențialul, să fiu mai bun fără să mai fie nevoie să fac 10 cursuri doar ca să cred și eu în sfârșit că sunt suficient de bun. Lucru care oricum nu se întampla.

Adesea cădem în capcana sutelor de cursuri făcute doar pentru a ne simți suficient de buni. Dar ce să vezi, după un timp sfârșești tot acolo: “Nu sunt suficient de bun”, trebuie să fac mai mult…

În final, vreau să subliniez faptul că învățarea continua chiar e necesară. Nu contest asta, si eu învăț continuu. Mesajul meu este: învață pentru a deveni o versiune mai bună a ta, nu pentru a masca o durere interioară sau o convingere pe care o ai. Te iubesc!